Vadslagningen

Nu har jag och Anna slagit vad igen. Den här gången blev det om flera olika saker. Sakerna vi slog vad om var de här:

    • Hur gammal Blue Ivy Carter kommer att vara när hon släpper sin första skiva. Anna satsade sina slantar på fem år, jag tror på fyra år.
    • Vilket är det högsta betyget den finska filmen Iron Sky om nazister som anfaller jorden från månens baksida. Anna tror att den kommer att få ettor av samtliga recensenter, både i de stora tidningarna och i landsortspressen. Jag tror att Fredrik Strage kommer att ge den en femma i DN, något annat betyg är inte möjligt när Udo Kier är med och Laibach gör musiken. Dessutom har ju Johanna Sinisalo skrivit manus, och hon har skrivit ett homoerotiskt triangeldrama om finska troll. Vad kan gå fel? Mitt bet är säkert som få andra. Se trailern och döm själva.

  • När dör Ingvar Kamprad? Anna tror att han redan har dött, men att hans hjärna nu sitter i en robot-kropp. Jag satte mina pengar på ”inom de tre kommande åren”.
  • Vem kommer att ta över efter Fredrik Reinfeldt? Anna tror Anders Borg. Jag tror att moderaterna kommer att byta till Sofia Arkelsten snart, kanske efter valet 2014 (vare sig de behåller makten då eller inte). De vill gå hem bättre bland kvinnliga väljare, och hoppas att Arkelsten är deras Maria Wetterstrand.
  • Hur kommer konflikten mellan Israel och Palestina att lösas? Anna tror att alla palestinier kommer att få politisk asyl i Jordanien till slut. Jag tror att Västbanken kommer att bli en egen stat, medan Gaza kommer att vara problematiskt för all framtid.

Högt och lågt om vartannat, med andra ord. Som vanligt när jag och Anna umgås, alltså.