Tips för städningen

Att städa kan vara svårt om man inte vet hur man gör. Vissa rengöringsmedel är nämligen bättre än andra och det är även bra att börja på ett visst ställe i städningen för att få det mest skinande resultatet.

 

3663262-close-up-of-a-woman-cleaning-a-bathroom

Den som tror att man måste använda en massa kemikalier när man städar för att det ska bli riktigt rent, tror helt fel. Enligt Nyteknik har man gjort en studie som visar att det blir renare när man använder mikrofiberdukar och ultrarent vatten, än när man använder rengöringskemikalier. Ultrarent vatten är vatten som kommer från kranen men som har filtrerats och avjoniserats. Och använder man det här vattnet tillsammans med moppar eller dukar av mikrofiber leder detta alltså till ett rent hem.

Tips för städningen

Det krävs inte att man köper hem en massa olika städprodukter och städkemikalier för att det ska bli rent och snyggt hemma. Bättre är alltså att använda sig av rätt redskap och rent vatten. Och fler sådana här smarta tips, som är riktigt bra att ha för storstädningen, kan man få från flera olika källor på nätet. Expressen är en sådan och där kan man exempelvis läsa om att det är allra smartast att moppa och dammsuga golven sist och att man ska tänka på alla ytor under städningen som ett rutnät, där man betar av en ruta i taget.

 

Ta hjälp

Känner man dock att det här med rengöringsmedel, rutnät och städtips känns allt för komplicerat och som en djungel som man inte vill ge sig in i, finns självklart hjälp att få utifrån. Det blir allt vanligare att ta hjälp av en städfirma som spodra.se med städningen och när vi jobbar mer och får mindre tid till annat, är detta en riktigt vettig investering att göra.