Skönhetsingrepp för män

Jämfört med tjugo år tillbaka är skönhetsoperationer idag mer vanligt än då. Dessutom är inte skönhetsingrepp något som endast kvinnor gör, utan även män utför operationer i högre utsträckning än vad många tror. De operationer som är mest populära hos män har mer koppling till att framhäva den manliga kroppen, medan de operationer som kvinnor i högre utsträckning utför är för att framhäva den kvinnliga kroppen. De vanligaste operationerna hos män är därför att motverka håravfall, framhäva ansikte eller kropp.

I takt med en utbredd kunskap kring operationstekniker och ett samhälle där många lever genom sina Instagramprofiler, är utseende idag något väsentligt. Det är därför allt vanligare att både kvinnor och män genomför skönhetsingrepp som ska framhäva sin bästa sida.

Håravfall

Det är inte helt ovanligt att män tappar hår desto mer åren går. En utav de vanligast skönhetsgreppen som män genomför är därför för att behandla håravfall och därmed få möjlighet att ha kvar sitt tidigare hårsvall. Med hjälp av dagens operationstekniker kan män idag fortsätta få ha en frisyr och därmed skippa tupén.

Näsoperation

En operationstyp som är populär hos både män och kvinnor är näsoperationer. Den här operationen kan förändra personens självförtroende och påverkar också utseendet, då näsan är en kroppsdel som är exponerad. Den här operationen kan dessutom resultera i bättre andningsmöjligheter, då det är ganska vanligt att människans näsa är sned, vilket påverkar andningen. På senaste åren har dessutom en injektionsteknik uppkommit som gör att näsans utseende kan ändras med hjälp av injektionssprutor. Det här skönhetsingreppet är både billigare och påverkar inte kroppen lika mycket som en operation som kräver narkos.

Fettsugning

Att ha en kroppsdel som inte riktigt ser ut som önskat, med för mycket fettvävnader är något som många killar väljer att ändra genom ett skönhetsingrepp. Att genomgå en fettsugning är därför ganska vanligt hos killar, där det är främst magpartiet som män väljer att fettsuga. Den här operationen kan därför göra att självförtroendet växer för att kroppsformen är så som önskat. Med dagens operationsteknik lämnar den här operationstypen betydligt färre ärr på kroppen och i vissa fall är ärren inte ens märkbara.