Rosa Bandet gör skillnad

Oktober månad är slut, men det stöd och den satsning som varit för rosa bandet har varit stor, och självklart ska man fortsätta men rosa prylar – både för att det är snyggt och för att ta tillbaka färgen. 

4210898-woman-in-bra-with-breast-cancer-awareness-ribbonRosa är för många en mycket stark och speciell färg som vissa har svårare än andra att bära. Vad man då måste göra är att ta tillbaka färgen och våga tro på den. Oktober månad är en månad som många förknippar med Rosa bandet, en insamlingskampanj för att stötta bröstcancer och se till så fler får hjälp och så att utvecklingen går framåt. Speciellt i matbutiker och på Apotek brukar man kunna köpa bandet, samt andra produkter i ny rosa design. Men vill du efter månaden är slut köra vidare på det rosa temat finns det på http://www.apomera.se/ produkter som har rosa design som du kan pryda ditt badrum med. Det finns även många företag som satsar på att designa upp nya produkter för Rosa Bandet och vid varje köp skänka några kronor till fonden. Det är allt från försvarets hudsalva till nagellack:

    • Vackra ljus med budskap från Lindex
    • Schampoo från Garnier
    • Sats rosa vattenflaska
    • Putsduk från Synoptik
    • Vantar från Canada

Hela listan finner du här och känner man att man inte bara vill handla produkter till sig själv eller till sina andra människovänner så finns det nu även härliga små Rosa Band till hunden skriver tidningen Skövdenyheter. Dock är det inget band utan det är en rosett som man fäster vid örat eller på halsbandet om man så vill det. Om man är ute efter ett sådant gäller det att besöka ett djursjukhus.

Funnits i 13 år

Kampanjen med det rosa bandet har funnits i treton år skriver tidningen Norran och för varje år är det ett nytt mönster med en designer som fritt får skapa. Förra året, 2014, avsatta man 65 miljoner kronor till bröstcancerrelaterad forskning av de 430 miljoner kronorna som hela cancerforskningen avsatte till forskning. Detta är en endubbling som gjort på bara tio år, vilket är fantastiskt.