Rätt hudvård för din rosa vinterhy

Vill du ha råd kring hur du ska behandla och underhålla din hud? Då ska du träna och äta sunt, och kanske slänga på en kräm framtagen av en hudläkare.  

Vill du ha tips på hudvård? Då ska du titta in dermaceutic på Hudoteket. Detta är en serie produkter för huden som är framtagna av biokemister och hudläkare. Experter på hudvård med andra ord.

Hudvård som även ökar ditt välbefinnande och din hälsa

En annan som är en expert är överläkare Anders Hansen som i Svenska Dagbladet Perfect Guide menar att du kan föryngra huden med tio år genom en viss behandling. En tre månader lång behandling för att vara exakt. Men vad bestod då behandlingen av egentligen? Jo, något så basalt och gratis som fysisk aktivitet. Med träning två gånger i veckan, exempelvis löpning eller cykling i minst 30 minuter, kan du få enorm effekt på huden. Om huden däremot är solbelyst under tiden (som ett ansikte) kan solen ändå åldra huden i förtid. Undersökningen gällde icke solbelyst hy, och det var inget mer än skinkan som analyserades före och efter experimentet. Läkarens råd är alltså att springa mer och föryngra huden på samma gång. Det ger inte bara effekt på din hy, det stärker även dina samtliga organ och din hjärna.

 

Andra lite andra tips som du finner både här och här, är följande:

 

  • Massera ditt ansikte genom att knåda lagom hårt för att öka blodcirkulationen.
  • Sov med en extra kudde. Det gör att du kommer upp i ett högre läge och minskar vätskeansamlingar (läs påsar) under ögonen. En iskall tesked mot puffiga ögon hjälper även det.
  • Ät inte så mycket sött. Undvik snabba kolhydrater i vitt mjöl, läsk och godis. Drick mer vatten.
  • Satsa på en bra rengöring och använd peelingcreme en gång i veckan för att få bort döda hudceller och göra hudens lyster tydligare.
  • Använd en fuktgivande ansiktsspray. Spraya ditt ansikte och tänk på det som att du vattnar en blomma. Särskilt skönt är det att ha denna om du jobbar dagarna i ända framför en datorskärm.

 

Att veta är att nästan alla får torrare hy under vinterhalvåret, och huden blir extra känslig för temperaturväxlingar eftersom det är varmt och torrt inomhus med kallt ute. Om huden stramar, flagnar och blossar upp med röda fläckar är det dags att besöka en hudterapeut som hjälper dig.