Rätt foundation, är det svårt att hitta?

Att sminka sig är inte så lätt alla gånger. Tro mig, det tog lång tid innan jag hittade de toner som passar min egen hy och min egen hårfärg. I början såg jag ut som en typisk guido, för då hade jag en foundation som var alldeles för mörk. Jag har i alla fall lärt mig av mina många misstag, och har nu några tips att dela med mig av.

  • Läs en tidning som exempelvis Veckorevyn regelbundet, och sug upp alla sminktips som en svamp. Du behöver inte läsa resten av tidningen, det viktiga är just bitarna om smink, som Veckorevyn är mycket bra på. Ett exempel på en matnyttig artikel hittar du här.
  • Hitta en bra bareMinerals färgkarta som du kan följa. Då blir det betydligt lättare att hitta en nyans som funkar till din egen hy.
  • Kombinera foundation av olika nyans. Genom att blanda två olika foundations, som båda två ligger nära din naturliga färg, kan du variera ditt utseende för att följa med i årstidernas växlingar.
  • Foundation är inte allt, glöm inte det. Och när det gäller saker som läppstift handlar det mer om personlig stil och preferenser än om hudtyp. Har du ingen förebild när det kommer till smink, se till att skaffa dig en. Det kan vara en klassiskt skönhet som Ava Gardner, eller någon mera sentida som Nicki Minaj.