Lasra vitt och brett

Det är mycket vi har att tacka för laser. En av anledningarna är att det finns skönhetsbehandlingar som har en föryngrande effekt på huden samtidigt som de kan ta bort hår permanent. Låt oss titta lite närmare.

Det är viktigt att bege sig till en bra klinik eller hudvårdsbehandlare när man gör laserbehandling. Inom IPL är det viktigt att lägga på rätt filter på rätt hudtyp, annars kan man bli för bränd. När det istället gäller fractional laser så är det ännu skarpare regler som gäller. Du kan göra laserbehandlingar på Inskinitys kliniker runt om i Sverige och få ett kanonresultat.

kvinna får ansiktsbehandlingVad gör laser?

Laser innebär mikroimpulser av starkt ljus som främjar hudföryngrandet och kollagenet. På samma gång har det fördelar som att ta bort irriterande hårsäckar permanent. Om du därför är kvinna och vill göra en laserbehandling i ansiktet och får ljus på överläppen, så kan du bli kvitt det problemet samtidigt som din hy blir babylen.

Ta bort tatueringar

Laser kan även göra andra fenomenala saker som att ta bort tatueringar efter en ångerfull tatueringssession – eller ta bort den i senare skede när den börjar se trist och grådaskig ut.

 

Det går att ta bort tatueringar i efterhand med hjälp av laser. Då bryts bläcket i tatueringen ner till små fragment som hamnar i blodet och till slut försvinner ut ur kroppen naturlig väg.

 

Men laserns goda egenskaper stannar inte där. Idag kan du göra fantastiska operationer med laser istället för med kniven och undvika fula ärr. Så är till exempel fallet med åderbråcksoperationer som tidigare lämnade efter sig ärr och lång konvalecens. Numera går operationen fort och tillfrisknandet är betydligt kortare än tidigare, vilket motverkar lång sjukskrivning. Laser är med andra ord ett litet mirakel beträffande skönhet och smärta.