Killar vill också göra skönhetsbehandlingar

Vi lever på 2000-talet och ändå verkar folk inte ha kommit ikapp med tanken på att killar kan bry sig om sitt utseende. Samtidigt är jag säker på att killar som inte lägger tid alls på sin look är ett utdöende släkte. Ju mer lättillgängliga skönhetsingrepp och behandlingar blir, desto svårare blir det att säga nej. 

Det kanske vanligaste skönhetsingreppet killar gör är hårtransplantation, och mycket har hänt sedan dess. Lifetime Clinic erbjuder till exempel en mycket modern hårtransplantation som lockar många, eftersom den är mycket smart och bra utförd. Men jag vill ändå lyfta frågan om manliga skönhetsbehandlingar, för manlig skönhet är så mycket mer än bara ett tjockt hår i pannan!

Män vill förbättra utseendet

Och trenden har faktiskt vänt. Allt fler killar börjar bli intresserade av rynkreducering, fettfrysning och annat, eftersom det är behandlingar som verkligen ser naturliga ut men som ändå kan ge otroligt snygga resultat. Många gör det till och med för att de tänker sig att det ökar deras chanser på arbetsmarknaden, eftersom första intrycket på en intervju är så viktig.  Såhär uttalar sig en plastikkirurg om ämnet:

– Det krävs allmänt att också män ska se bättre ut än förr. De ska inte ha rynkor utan vara i bra form när de söker jobb och när de jobbar med olika saker. Till exempel om man är 40 år. Det räcker inte med att man bara kan sitt jobb, utan man ska se bra ut. Läs artikeln här.

Sen är det som med allt annat, att göra det med viss avvägning och balans. Du kan inte ändra ditt utseende på ett sätt som gör att du ser ut som någon annan. Eller okej, det går, men det är inte önskvärt. Eller, förresten, gör det som känns bäst för dig…?