Inreda en liten lägenhet

Kompakt inredning är ett måste i det lilla boendet. Typ av säng och dess placering kan vara avgörande i en etta om den inte ska vara i vägen för annat. Genom att dela av rummet kan också ytor användas mer effektivt.

Bristen på utrymme i en liten lägenhet sätter ofta stopp för idéer. Det är en konst att behålla fria ytor och det kan vara bra att inte ha för mycket onödiga saker som tar plats. Med en god planering går det utmärkt att inreda en liten lägenhet med stil.

Varför samlar vi egentligen på oss så mycket saker? Ger ägandet glädje eller är det ett tungt ok att släpa på? – SvD

Kompakt inredning

lägenhetI en så liten lägenhet som en etta är det mycket som ska få plats i samma rum. Då gäller det att inreda smart för att få det att se snyggt ut. Vad gäller köksutrustning är en liten diskmaskin ett måste, då de större varianterna tar upp viktig yta. Det finns också många förslag där ytor kan användas för flera ändamål. Ett exempel är loftsängen som frigör ytan under. Denna kan sedan användas som plats för soffa eller databord. Sådant som inte behöver vara tillgängligt hela tiden kan också gömmas för att frigöra plats. Den vägghängda sängen är ett sådant exempel som lätt fälls upp mot väggen när den inte används.

Dela av rummet

Vid ett boende med endast ett rum kan det kännas rörigt när både säng och vardagsrumssoffa står i samma rum. Lösningen på det är att dela av rummet i olika delar. På så vis minskas känslan av att boendet består av bara ett rum. Detta kan göras på olika vis. En vajer i taket möjliggör upphängning av tyg som delar av rummet. Det går även att använda sig av färdiga avskärmningar i form av en böjbar vägg som ställs på golvet.