Håll relationen vid liv

Att ha en relation är inte alltid så lätt som det kan kännas som när solen skiner, fåglarna kvittrar och ingen skuld eller klander har hunnit nå relationen ännu. Men bara för att det kan finnas svårare sträckor betyder det inte att det inte finns hopp. Det här är några av de saker man kan (och kanske till och med bör) göra för att hålla kärleken vid liv:

Kommunicera. Att ha en öppen dialog är i längden avgörande för en välmående relation. Låt din partner komma till tals och begär att själv få göra det.
Se varandra i nya situationer. En viktig del av att hålla en relation stark är att man inte gör samma saker ihop som man alltid har gjort, utan får se den andra i nya lägen.
Experimentera. Det är inget fel i att testa nya saker i en relation, exempelvis inom ramarna för sovrumliga* aktiviteter. Kanske kan ni investera i sexleksaker, kärleksresor eller liknande?
Tillåt utveckling. Människan är i konstant föränderlighet. Om man är tillsammans med någon under lång tid kommer man behöva förstå att den inte kommer att vara ”samma person” som den var i början. Tillåt detta, och stöd det till och med i den mån du kan. Vi måste få växa och förändras i våra relationer för att må bra i dem.
Lojalitet. Den här punkten ska väl inte behöva en närmare beskrivning egentligen. Var reko mot din partner, ta inte genvägar, var inte osolidarisk, håll dig trogen. Om något faller under en ”gråskala” så var försiktig.
Uppriktighet. Ingen är perfekt. Men man kan till stor utsträckning gottgöra det genom att vara så uppriktig man kan.

* Sexuella