Fixa trendig inredning med rosa färger

När du funderar på att inreda ditt sovrum så kan det vara roligt att välja något med mer personlighet och som sticker ut från mängden. Att inreda det i mysiga rosa toner kan då vara ett perfekt val. Det finns i sådana fall några bra tips på hur du ska göra för att få till det så bra som möjligt.

Målet med en inredning av den här typen är att du ska ha en estetisk enhetlighet som genomsyrar hela rummet och dess inredning. Vissa saker är mer självklara än andra – såsom bäddkläder och gardiner i rosa, till exempel – men den övriga inredningen behöver inte kännas lika uppenbar. Din väckarklocka behöver till exempel inte vara en minimalistisk, digital klocka, utan i ett personligt sovrum kan en klassisk analog klocka passa bättre – köp en här på Både och Söner, som förhöjer rummet och blir en visuell höjdpunkt

Hur du ska tänka kring färger och detaljer

Pastel,Interior,In,Classic,Style,With,Soft,Armchairs,And,Lamps.Även om det är populärt att ha en stark färg som dominerar inredningen och du vill att rosa ska stå i centrum, så kan det vara lämpligt och fint att också välja ut en accentfärg. Detta komplimenterar och lyfter upp huvudfärgen, och gör samtidigt så att det rosa inte överväldigar ögat. Det är då också bra att använda just den accentfärgen du har valt genomgående när du väljer saker, så att du fortfarande behåller enhetligheten och undviker att det känns som ett virrvarr av färger. Vitt och rosa är en klassisk kombination som går bra ihop, så det kan vara fint att exempelvis ha vita lister, och ett vitt nattduksbord med en rosa duk. Det kan också vara fint att göra kontrast mellan mjuka och hårda ytor, med användning av både rosa marmor och sammetstyg. För den som vill ha lite mindre rosa som fortfarande ger starkt intryck går det exempelvis att måla taket rosa och låta det rosa fungera som accent istället.