Det är dyrt att flytta hemifrån

Livet är en resa och att flytta är en del av livet som man går igenom några gånger. Dock är den första flytten oftast tyngst, både ekonomiskt och känslomässigt. Man känner verkligen att man lever när man letar boende.

4333629-empty-brown-leather-walletChock. Det är första ordet man möts av i tidningen Metros artikel som handlar om hur dyrt det är att flytta hemifrån. Och en chock får man verkligen. När det kommer till en flytt vill man även göra det på bästa möjliga sätt och flyttfirmaistockholm.nu erbjuder både flyttkalaset och flyttstädning så det enda man behöver tänka på är att jobba ihop pengarna till hyran. Men, först gäller det att få tag på en lägenhet och som ung är det inte det enklaste och många unga tvingas bo kvar hemma trots de vill stå på egna ben.

Framförhållning och koll

Vidare i artikeln går det att läsa att många unga får en chock när de första räkningarna dimper ner och att man kan komma att betala 65 000 kronor den första månaden. Vad det handlar om är att många får ett perspektiv på hur mycket saker verkligen kostar, allt från att man måste handla mat så man överlever till hygienartiklar och elräkningar. Självklart går det att komma billigare undan och inreda sitt hem i rosa drömmar så man trivs. Då gäller det att vara uppmärksam och inte ha för bråttom med att exempelvis teckna olika avtal såsom el och försäkring.

Så hur ska man göra för att gå från ett rosa rum till en egen rosa bostad? det första är då framförhållning och att börja spara pengar samt att ställa sig i bostadskö så fort som möjligt och att inte ge upp i första taget. För som Gunde Svan säger så är ingenting omöjligt.