Choklad – gott och nyttigt

De flesta tjejer kan nog hålla med om att choklad är något utav det bästa som finns.1088080-chocolates Faktum är att det inte bara är oerhört gott, det är supernyttigt också. Chokladen kan göra allt från att pigga upp och bota stress, till att skydda huden mot sol och minska risken för stroke.

Enligt en ny studie kan ett ämne som finns i choklad förbättra minnet hos personer i åldrarna 50 till 69 år, rapporterar Dagens Nyheter. I studien fick en grupp personer i åldersgruppen 50-69 år en chokladdryck varje kväll under tre månader. En del av personerna fick en dryck med stora mängder flavanoler, som finns naturligt i kakao. Resten fick istället en dryck nästan helt utan sådana här flavanoler. Efter detta gjordes minnestester som visade att de som fått chokladdrycken med flavanoler i hade fått ett mycket bättre minne än de hade innan studiens start. Varför personerna ska ha fått bättre minne är för att blodflödet i hjärnan stimuleras och ökar på grund av flavanolerna i chokladen.

Många hälsofördelar med choklad

Det är dock inte bara minnet som chokladen kan förbättra. Choklad har visat sig ha en mängd bra hälsoeffekter och borde egentligen ses som en riktig hälsokur. Här är några fler hälsoskäl att äta choklad:

  • Den som äter choklad får en tåligare hud och kan vara ute i solen längre utan att bränna sig. Flavonoiderna i choklad skyddar huden från UV-strålar.
  • Stressnivåerna i kroppen kan minska om man äter lite choklad varje dag. Chokladen minskar kortisolet i kroppen.
  • De som äter choklad varje dag blir både piggare och gladare än de som inte gör detta. Chokladen innehåller nämligen aminosyror som tillverkar lyckohormoner i kroppen.
  • Den som regelbundet äter choklad har 40 procent mindre risk att drabbas av hjärtsjukdomar. Chokladen kan dessutom ätas utan att öka kolesterolvärdet.
  • Kakao innehåller nyttiga ämnen som vitaminer, mineraler och antioxidanter. Men även fosfor, järn, kalium och andra ämnen som är viktigt för vårt immunförsvar. (Källa)

Är det något som man verkligen kan njuta av utan att få dåligt samvete över, så är det choklad. Och letar man efter den perfekta gåvan att ge bort till någon man tycker om är choklad även ett trevligt alternativ. Vet man med sig att det är någon som fyller år eller liknande, passa på och beställ present på Godisboxen.se. De har flera olika boxar att välja mellan och många av den innehåller just choklad.

Ny trend – snorta choklad 92945-chocolate-truffles

Det finns många som är fullkomligt besatta av choklad och gärna hänger med i de senaste trenderna när det kommer till favoritsötsaken. Då är de förmodligen inte sena med att haka på trenden att snorta choklad. Bland annat i Metro kan vi läsa om en ny uppfinning som en belgisk chokladtillverkare uppfunnit. Uppfinningen är en plastmackapär som man kan skjuta upp kakaopulver i näsan med. Det kan låta helt galet men det ska tydligen vara minst lika härligt som att äta choklad, om inte ännu härligare.